Watersnoodramp 1953 Informatie Boeken

Watersnoodramp 1953 Informatie Boeken Logo Watersnoodramp 1953 Informatie Boeken Sfeerfoto (1) Watersnoodramp 1953 Informatie Boeken Sfeerfoto (2)

Watersnoodramp 1953 Informatie Boeken Doden en Gegevens. In de nacht van zaterdag 31 januari 1953 op zondag 1 februari 1953 voltrok zich een van de grootste rampen uit de Nederlandse geschiedenis. Tijdens een razende storm gecombineerd met een zware stormvloed en springtij, konden vele dijken in Zeeland, op de Zuid-Hollandse eilanden en in West-Brabant de druk niet weerstaan en braken door. Hierdoor overstroomden grote delen van deze gebieden en werden vele huizen en andere gebouwen verwoest. Bij de Watersnoodramp 1953 kwamen in het totaal 1836 mensen om het leven in Nederland.

Wat velen niet weten is dat er ook in Engeland en in België overstromingen waren die mensen het leven kostten. In Engeland waren er in totaal 307 dodelijke slachtoffers en in België 27. Ook op zee hield de razende storm huis. Zo erg zelfs dat ook op zee 224 mensen de dood vonden.

WATERSNOODRAMP 1953 BOEKEN
Over de watersnoodramp 1953 is een aantal zeer goede en interessante boeken geschreven. Uiteraard een aantal geschiedenisboeken. Maar daarnaast is De Ramp ook onderwerp van een boeiende romans. Via onderstaande link kun je uitgebreide informatie en recensies vinden van Watersnoodramp boeken.

Datum

- Datum: Donderdag 1 Februari 2024
- Datum: Zaterdag 1 Februari 2025

Watersnoodramp 1953 Informatie Boeken Locatie en Toegang
Heel Nederland
Categorie:  Datum, Geschiedenis, Winter, Zeeland
Voor meer info
WATERSNOODRAMP BOEKEN >
Deel dit evenement
evenement logo    Bekijk meer evenementen �
evenement aanmelden    Meld zelf een evenement aan �
 
Aan de op deze pagina genoemde prijzen en informatie kunnen geen rechten ontleend worden.