Griekse Tiropita Broodjes
Griekse Tiropita Kaasbroodjes
Ingrediënten
- 2 eieren
- 40 gram extra virgin olijfolie
- 300 gram fetakaas
- bosje verse peterselie
- theelepeltje oregano
- vers gemalen zwarte peper
- 1 ei-geel om te bestrijken.
- 500 gram bladerdeeg
Bereiding gerecht
- Maak de feta los met een vork en voeg de peterselie, de geklopte eieren, de oregano, de peper en een beetje olie toe. Mix dit goed door elkaar tot een smeuig mengsel ontstaat.
- Vet een bakvorm in en leg een deel van het bladerdeeg op de bodem en de rand.
- Bestrijk het bladerdeeg met een beetje olie.
- Vul de vorm nu met het fetamengsel en dek dit weer af met vellen bladerdeeg, ingesmeerd met een beetje olie. gevouwen in rechthoek of driehoek.
- Bak dit ongeveer 15 tot 20 minuten in het midden van de oven bij een temperatuur van 180° C tot de pita bruin is.
Tiropita | Griekse Kaasbroodjes | Recept | Griekenland