Electrolux Stoomoven


Electrolux combi stoomoven combineert stoom met hetelucht

Gerechten die in een stoomoven zijn bereid, zijn veelal smaakvoller en gezonder omdat er geen vet nodig is, geen belangrijke voedingsstoffen verloren gaan en de structuur en het vocht bewaard blijven. Hierdoor zijn groenten knapperig en blijven vlees en vis lekker mals. Bovendien blijven de oorspronkelijke geur, smaak en kleur van alle ingredienten hetzelfde met een stoomoven.

In een stoomoven kunnen meerdere gerechten tegelijk worden bereid, aangezien er geen overdracht van smaak en geur plaatsvindt. De combi stoomoven EOB 98000 X van Electrolux combineert twee functies, stoom en hetelucht, in een apparaat. Niet iedereen heeft tenslotte de ruimte om naast de gewone oven ook een stoomoven in de keuken te plaatsen.

Meer over de Electrolux combi stoomoven

De Electrolux combi stoomoven is te bedienen door middel van ‘touch control’. Op het touch control display is onder andere de digitale indicatie van de actuele én voorgestelde temperatuur af te lezen. Verder heeft deze stoomoven elektronische bak- en braadcontrole, een stoomreservoir met digitale inhoudsweergave en een vleesthermometer. En met de automatisch gestuurde recepten en programma’s kan er helemaal niets mis gaan.

Door het geïntegreerde waterreservoir is overigens geen vaste wateraansluiting nodig voor de combi stoomoven en kan het apparaat dus overal in een keuken worden geplaatst; of dit nu onder de kookplaat is of op ooghoogte in een hoge kast.

Persbericht Electrolux februari 2009