Recepten

Lamsbout in de Stoomoven


Ingrediënten (voor 4 personen)

1 lamsbout (ca. 1,5 kg)
2 uïen
3 teentjes knoflook
2 takjes tijm
half rood pepertje
4 peperbolletjes
4 korianderbolletjes
1 laurierblad
500 g courgette
zout en peper



Bereiding gerecht
  • Pel de uïen en de knoflook.
  • Vul de bodem van een stoomovenpan met water, en vul met de ajuinen, de look, het fijngehakt rood pepertje, de tijm, de peperbolletjes, de koriander en het laurierblad.
  • Leg de lamsbout in een stoomovenpan met gaatjes en plaats boven de groenten. Stoom gedurende 1 uur op 100°C.
  • Neem de lamsbout uit de stoomoven, kruid met peper en zout en schroei dicht in een voorverwarmde oven, functie turbogrill gedurende 10 minuten op 190°C.
  • Verpak de lamsbout in dubbel gevouwen aluminiumpapier en bewaar in de oven.
  • Schil de courgettes, snij in blokjes en voeg toe aan de groenten. Stoom dit geheel nog 10 minuten op 100°C.
  • Giet dan het geheel in een puntzeef.
  • Pak de lamsbout uit het aluminiumpapier, snij in sneetjes en serveer op voorverwarmde borden, omring met de gestoomde groentjes en aardappelen. Giet over het geheel een lepel bouillon en serveer onmiddelijk.
Temperatuur
100°C 120°C


    Woonwebsite Disclaimer