Recept voor Salade
Rode Kool Sinaasappel Salade
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram fijn gesneden rode kool
3 sinaasappels
1,5 eetlepel grove mosterd (zoete)
2 eetlepels olijfolie
1 deciliter sinaasappelsap
0,5 theelepel kaneel
25 gram grof gehakte walnoten
Bereiding gerecht
- Schil de sinaasappels en snijdt deze met een scherp mes in schijvcn van een halve centimeter dikte. Zorg er wel voor dat zo veel mogelijk van het witte gedeelte van de schil verwijderd is.
- Leg in een platte vrij ruime schaal om en om de schijven sinaasappel en de rode kool.
- Meng in een kom de mosterd, olijfolie, zout, kaneel en sinaasappelsap tot er een mooie dressing ontstaat.
- Schenk de dressing over de rode kool en sinaasappel. Laat de dressing een uur voor serveren intrekken.
- Strooi de walnoot vlak voor het serveren over de salade.