Pinda Merengues
Recepten van het Buitenlevenblad Seasons

Ingrediënten voor circa 50 Koekjes
• 100 gram gepelde, ongezouten pinda’s
• 2 eiwitten
• 100 gram suiker
• mespuntje kaneel
• 1 theelepel cacaopoeder
• 1 theelepel sinaasappelrasp
Bereidingswijze van Pinda Merengues
Verwarm de oven voor op 140 °C. Maal de pinda’s fijn. Klop met een elektrische mixer de eiwitten heel stijf. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker toe. Meng de pinda’s met het kaneelpoeder. Schep dit mengsel voorzichtig door het eiwit. Doe het mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekjes in ca. 20 minuten gaar. Meng het cacaopoeder met de sinaasappelrasp en bestrooi de nog warme koekjes met het mengsel. Laat helemaal afkoelen.